sâmbătă, 25 mai 2013

Linistea Dinaintea Furtunii

Salutare camarazilor. Urmeaza o perioada in care nu voi mai merge la fish-scuit din motive evidente: examene si pregatire pentru cursul de supravietuire.... deci sa nu va suparati pe mine. Data pentru curs ar fi  9/10/11 august dar nu este 100% sigur, sper sa fie libera toata echipa. Cineva din grup va avea o camera Full Hd deci vom filma si face poze 'adevarate'. Acum eu cred ca toate locurile pentru curs sunt deja ocupate, dar doar cred, asa ca daca sunt amatori dati un semn ca ....cine stie. Acum sa va spun la ce nivel am ajuns cu sportul deocamdata:

       Test Cooper: 3000-3100 m/12 min (depinde cum ma simt)
       Alergare rezistenta: 13,5-14 km/ora (depinde cum ma simt) dupa care 'dans la foulée' mai fac si 20 km bicicleta in jumatate de ora. Nu am mai pus la socoteala ruperile de ritm, planuri inclinate, dificultate bicicleta, scari etc si toate astea la 93 kg. Peste cateva zile fac 31 ani, eu zic ca nu stau rau la capitolul sport. Pana in august voi dubla antranamentele si vreau sa ajung la 88 kg si la forma fizica de cand eram la..........stiti voi.

duminică, 19 mai 2013

Evaluare traseu montan

Dimineata am bagat un pescuit rapid si am evaluat traseul pentru cursul de supravietuire. Totul este ok deocamdata si traseul nu este unul foarte greu. Va tin la curent, o seara frumoasa tuturor.

vineri, 17 mai 2013

Despre CURSUL DE SUPRAVIETUIRE

Dupa cum am scris: este un CURS deci va fi pe bani, putini dar va fi pe bani. Este mai exact un prim modul si datorita faptului ca se vor implica si alte persoane in afara de mine (nu vreau sa stric surprizele) va fi pe bani. Am sa incerc sa le arat celor ce vor veni ca daca ai destule cunostinte, vointa, putere si incredere in tine totul este posibil. Acum cerintele mele pentru oricine vrea sa vina sunt urmatoarele:
    - sa fi sanatos
    - sa nu fi Jabba the Hutt sau alte personaje din Star Wars....
    - sa vrei......
 Nu trebuie sa lasati testament acasa sau sa va luati la revedere de la cei dragi ( atentie Edy ), siguranta va fi pe primul plan si nici nu va ramane vreo mumie in urma noastra :). Pentru orice intrebari, aveti adresa mea de email.   Are You Man Enought?

miercuri, 15 mai 2013

SURVIVAL COURSE IN THE MOUNTAINS

Salutare tuturor. Undeva prin iulie va avea loc cea ce scrie si mai sus. Vor fi 3 zile de supravietuire, adica: durere, sudoare, nesomn si multe altele. Pentru prima aventura vor fi doar 4-5 persoane, iar daca totul va fi ok.....o tin asa tot anul. Locurile vor fi limitate si va fi o selectie, adica nu voi lua cu mine pe C-3PO sau R2-D2 (senzationali in film). Locatia nu o spun inca si nici ce va contine acest curs. Va fi si distractie dar si ceva foarte placut pentru amatorii de senzatii tari sau pentru cei ce vor ceva nou si iesit din comun. Voi incerca sa tin adrenalina la un nivel ridicat pentru toate cele 3 zile. Cine se indoieste de calitatile mele sa se intereseze inainte si cine crede ca poate sa vina.... atunci sa vina.

luni, 13 mai 2013

PROTEST

In ultimii ani, vad ca producatorii de bere fac multi multi bani de pe urma romanilor, pana aici nimic grav. Dar totusi in zona Clujului este o marca predominanta care se gaseste aruncata din cele mai inalte varfuri de munte si pana la cele mai ascunse si neaccesibile drumuri sau poteci: este vorba de Neumarkt. O bere pe care eu nu o consum, din simplu motiv ca nu imi place, dar de ceva vreme mai am un motiv sa o urasc din ficat: O VAD ARUNCATA PESTE TOT, PESTE TOT CAND MERG LA MUNTE SAU ORIUNDE M-AS DUCE. Ce o face asa de predominanta de intra in meniul taranului roman? pretul? gustul puternic si amarui? sau ce  KKT? Ultima data am mers pe un drum de mi-am rupt masina in doua, iar pe drum am numarat in 20m cam 30 de pet-uri mici de Neumarkt, asta pe langa alte doze de la alti producatori bineinteles. Eu inteleg: mergem sa ne 'simtem' bine, gratar, manele, focul cat casa, etc dar ia-ti nene gunoiul cu tine acasa, sau care este problema: ca nu sunt cosuri de gunoi? vrei sa iti puna cos de gunoi pe Aconcagua sau pe Chomolungma? Merge melteanu cu masina, suge o bere si o arunca pe geam..... tipic romanesc..........imi vine sa ...... Nici nu mai pomenesc de ce lasa in urma dupa 'iesirea la padure'. As baga legea martiala pentru astia si armata obligatorie in Cecenia timp de 3 ani. Sa nu uit : celor ce se ocupa de zona Marisel, Maguri Racatau etc. adica padurarii de la ocolul silvic, Romsilva, AJVPS, cei cu defrisarea padurilor, am fost duminica la biserica ( desi sunt certat cu cel de sus si nu am mai vorbit de multi ani) m-am rugat pentru voi sa aveti parte de tot binele din lume.

 Daca am jignit pe cineva: sa suga o ceapa (de preferat rosie).

sâmbătă, 11 mai 2013

Nota 11

Cum sa dai nota 10 unei partide de pescuit cand merita 11 ? da stiu, am fost iarasi la pescuit si am fost in al 9-lea cer. Doar acum doi ani am mai facut asa o partida, deci va las cu pozele dar nu inainte de a spune: Adi esti un maestru




















duminică, 5 mai 2013

Christos A Inviat de pe malul apei

Fiind sotia azi la munca am dat o geana pe una din apele mele de suflet unde vara sparg cleanul. Nu am fost sa pescuiesc, ci doar sa vad cum stau lucrurile acolo. Pesti foarte putini datorita secetei de anul trecut si braconajului, apa curata si mica, si nu am vazut din pacate nici o torpila cum vedeam acum vreo 2-3 ani. Pe maul apei, nu are rost sa va povestesc ce tone de gunoaie erau, deci s-a mai dus o apa buna de pescuit. R.I.P.








sâmbătă, 4 mai 2013

E frumos dar nu prea :)

Cine a mai fost azi la pescuit in afara de mine? unde am fost eu: NIMENI. Singur cuc cum imi place, liniste totala si pesti multi spre foarte multi. Da, pastravul a fost azi la corazon, adica am prins 'o caruta'. Nu foarte mari ce e drept dar pentru distractie a fost zuuuuuuuuper. Am plecat cu noaptea in cap dupa cum vedeti in poze, am ajuns pe la 7 pe apa si pe la 7/15 eram deja ud leoarca pana la 'cutia de viteze' inclusiv si asa am dus-o toata ziua. Acum incep sa regret de ce nu imi cumpar waderi. Asta a fost prima patanie, a doua suna cam asa: am inceput la un moment dat sa tot ratez bubosii, ratez unu, ratez doi, trei ....trebuie sa schimb nimfele. Cand ma uit la ele surpriza, AMANDOUA aveau spinul rupt (Varivas) asa ceva nu am patit niciodata, puteam sa pescuiesc asa toata ziua si nu stiam de ce ratez totul. Iar a treia si aici as vrea va rog frumos sa fiti putini atenti: era sa calc pe doua vipere, da da si erau doua. In ultimii ani vad ca faza: Atentie la capuse a prins, dar Atentie la vipere???. Am vazut vipere ( am si poza pe blog ) la: Belis, Ic Ponor, Somesu Rece, Dragan si din cate stiu eu pancarta cu vipere este doar la Belis. Una era neagra si una era ca si cea din poza de la mine de pe blog din 2011 ( ultimul sarpe de pe blog este sarpele de alun). Erau pe o carare printr-o mica padure de brad de langa apa, eu eram atent la bat sa nu agat firu si nimfele si era sa calc pe ele la doua palme. Stateau la soare una peste alta, el deasupra clar  :-) , si erau foarte groase. Eu am scos un tipat gen Cezar Oatu Eurovision, in primul rand ca eram sa calc pe ele iar in al doilea rand, cea gri era sa urce pe ciza mea. Deci pe persoana fizica atentie dragilor pe unde mergeti, si mai ales cand mergeti cu familia.
         Paste Fericit si Multa Sanatate Tuturor.













miercuri, 1 mai 2013

Am inceput













Vreme placuta, fara gratare, fara fum si manele (multumesc lui Dumnezeu), nici un pescar dar totusi urme de cizme pe tot malul apei. Am pescuit vreo 5 ore si am prins lipan si pastrav, dar micuti. Am dat exclusiv la nimfa  ca de....si nu a fost o zi prea grozava, pestii nu au fost foarte activi ( se tot innora dupa care iesea soarele puternic, dar nu a plouat deloc), sau poate mi-am iesit eu din mana ( NICIODATA). Presiunea atmosferica a fost mare toata ziua, poate si asta a fost cauza, in fine pentru prima zi de fish a fost ok, sa zicem ca trecem clasa. Sa aveti o zi placuta in continuare oriunde va aflati. Sa nu uit: am venit cu o foame in glanda si cu o oboseala in mine de parca am tras la plug toata ziua....imi revin eu.